Ontwikkeladvies (kosteloos)

45+ Ontwikkeladvies kopie 2.jpeg

Door de coronacrisis verandert de arbeidsmarkt aanzienlijk. Werk wordt vaker digitaal uitgevoerd, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd verdwijnen er banen. Juist in deze tijd wordt duidelijk hoe belangrijk het is om bezig te zijn met je ontwikkeling en wendbaar te zijn op de arbeidsmarkt.

 

Het kabinet helpt mensen om zich aan te passen aan die nieuwe realiteit door werkenden en werkzoekenden een kosteloos ontwikkeladviestraject aan te bieden bij een gekwalificeerd loopbaanprofessional.

 

Voor iedereen

Iedereen vanaf 18 jaar, tot de pensioengerechtigde leeftijd en een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies.

Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben.

 

Wat houdt een Ontwikkeladvies in?

Het Ontwikkeladvies is een kort traject waarmee je inzicht krijgt in jouw toekomstperspectief en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Het is de eerste stap in een mogelijke (her)oriëntatie op jouw arbeidsmarktpositie.

 

In 3 individuele sessies zoomen we in op waar jij blij van wordt, wat jouw werk zinvol maakt, waar je energie van krijgt en wat je nodig hebt om met plezier te blijven werken.

 

Vast onderdeel van het ontwikkeladvies 2020 is een arbeidsmarktscan. Hiermee brengen we jouw arbeidsmarktpositie in kaart en het vormt een hulpmiddel om de vragen ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’ te beantwoorden.

Het resultaat van het ontwikkeladvies is een praktisch persoonlijk ontwikkelplan. Een actieplan met stappen die je kunt zetten om de volgende fase van je loopbaan duurzaam vorm te geven.

 

Wat mag je van mij verwachtingen

Het ontwikkeladviestraject is vooral een bewustwordingstraject. We kijken naar waar je nu staat in je loopbaan en onderzoeken of, en welke stappen je in kunt gaan zetten, maar ook hoe je zelf de regie kunt nemen over je loopbaan. Na het ontwikkeladvies ga je zelf aan de slag met jouw ontwikkelplan (al dan niet met ondersteuning).

De subsidieregeling

Ik regel de subsidieaanvraag, daar heb je als deelnemer geen omkijken naar. Wel vul je een aantal verplichte documenten in om voor dit gesubsidieerde traject in aanmerking te komen. Meer informatie over de tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies is gepubliceerd in de Staatscourant van 24 juli 2020. Ook vind je meer informatie over de regeling op de website van het ministerie.

 

Praktische informatie ontwikkeladvies

  • Ontwikkeladvies €0,-*

  • 3 intensieve, persoonlijke sessies

  • afgestemd op jouw situatie en vraag

  • inclusief arbeidsmarktscan.

  • Het resultaat is een loopbaanontwikkelplan

  • Online of op locatie

  • De subsidie-aanvraag wordt voor je geregeld

  • Reserveer je plekje voor 1 juli 2021