top of page

Visualisatie is dagdromen met een doel.

Eén van de tools die ik graag gebruik in mijn coachings is Visualisatie.


Het heeft hetzelfde effect op je brein als daadwerkelijke actie. Je zou kunnen zeggen dat je het brein ook kunt foppen.

Je gedachten en beelden die je creëert tijdens visualisaties maken neurale paden aan. Je brein verteld de neuronen dat je de actie aan het uitvoeren bent.

Als je doelen hebt die je graag wilt bereiken is het handig om ze ook te visualiseren. Letterlijk voor je te zien hoe jij wilt dat het wordt. Als je je doel kent en het vervolgens voor je ziet (beleefd) dan weet je daarna ook welke acties je kunt ondernemen om daar uit te komen. Daarbij geeft het je op zn minst een goed gevoel en dat is weer belangrijk omdat de trilling van je 'elevated emotion' ook iets doet met je omgeving.

Het helpt om alles zo veel mogelijk in beweging te zetten zodat het bijdraagt aan waar je graag wilt zijn of wilt uitkomen.


Een van de Visualisaties die ik graag gebruik is die van het wijze deel in jezelf. Je kunt vragen stellen en antwoorden krijgen waar je normaal gesproken niet zo makkelijk achterkomt omdat je er met je andere gedachten tussendoor zit.


Wil je het eens uitproberen?

Ik bied je de mogelijkheid om de MP4 bij mij aan te vragen via contact onderaan de home pagina van mijn website. Deze MP4 is speciaal gemaakt in samenwerking met Eyra Moon en mijn stem. Zelf vindt ik het een fijne compilatie geworden die rust en antwoorden geeft.

Op de eerste plaats is het vooral ontspannend. Dus zoek, voordat je start een lekkere plek op waar je zonder gestoord te worden kunt liggen.

Wens je vast een mooie visualisatie met antwoorden waar je al langer vragen over hebt. Leuk als je hier iets over wilt delen.

49 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page