top of page

Programma Loopbaan- en Outplacementtraject

 

WAT IS HET?

We hebben een trainings- en coachprogramma ontwikkeld wat niet voor niets ChangeToWork heet. Er mag daadwerkelijk iets gaan veranderen. Met de tools uit de ChangeToWork training en coaching leer je opnieuw te luisteren en vertrouwen op je eigen kompas. Je gaat mogelijkheden zien en leren hoe je de regie in eigen hand neemt. In de training gaat het vooral over de vragen: “Hoe ontdek ik waar mijn stroom loopt?” En “Hoe kan ik meevaren naar de resultaten die ik wél wil bereiken?” In de coaching worden gestelde doelen bestendigd en omgezet in resultaten.

HOE GAAN WE DAT DOEN?

Eerst vind er een intake plaats waarin we samen kijken of het traject passend is en de wederzijdse verwachtingen kloppen (hier zijn geen kosten aan verbonden). Vervolgens starten we met een 2-daagse training waar we in dag één op zoek gaan naar wat jou bezig houdt in je leven én je werk, hoe je daar over denkt (overtuigingen) en voelt (emoties). Je krijgt inzicht in de kracht van het brein en welke invloed dat heeft in je dagelijkse leven. Ook leer je om denken en gevoel meer in balans te brengen (mind over matter) waardoor je steeds beter voor elkaar krijgt wat je wél wilt in je leven én werk. Op dag twee gaan we veel meer in op de sollicitatietechnieken. Hoe zorg je ervoor dat je uitgenodigd wordt voor gesprekken, hoe voer je een sollicitatiegesprek, en waarom ze uiteindelijk voor jou kiezen. De training is interactief. De theorie wordt met ervaringsgerichte oefeningen afgewisseld

RESULTAAT

Iedere deelnemer verlaat, naast kennis, energie en hernieuwde inspiratie, de training met een actieplan. Vervolgens zal er intensieve coaching plaatsvinden waardoor uiteindelijk het beoogde resultaat behaald wordt (maatwerk). Mede doormiddel van (wandel)coaching maken we graag gebruik van de natuur als inspirator en metafoor. 

Om een beeld te geven van het effect van ChangeToWork, ervaren we dat gemiddeld 80% van de doelstellingen wordt behaald, waaronder o.a. uitstroom naar een baan.

 

DUUR VAN HET TRAJECT

De trajecten van ChangeToWork duren gemiddeld 12 weken. Er wordt gestart met de 2-daagse training gevolgd door 1 x per maand 1,5 uur (wandel)coaching.

 

NAZORG

Het traject wordt afgesloten met een evaluatiemoment waarin je de behaalde resultaten presenteert. We blijven jou als kandidaat gemiddeld 4 weken volgen en ondersteunen je bij vragen, en faciliteren waar nodig. Mocht je via een opdrachtgever/werkgever komen dan zullen wij er voor zorgen dat deze meegenomen wordt in je traject. Uiteraard pas na goedkeuring van jou als deelnemer.

 

VOOR WIE?

De training ChangeToWork is geschikt voor mensen die behoefte hebben (weer) deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het kan dienen als Outplacement of Loopbaanadvies traject. Ook in het kader van ondernemerschap aangaan, of juist weer terug naar een dienstverband is het traject helpend. Daarnaast kan het zijn dat je al heel wat pogingen hebt gedaan om aan de slag te komen maar merkt dat, ondanks al je inzet, het niet lukt. De training vraagt minimaal een MBO4 niveau en werkervaring die niet te ver in het verleden ligt.

PRAKTISCH

Er zijn mogelijkheden om het programma individueel te volgen, maar ook in 2-tallen waarmee je direct een maatje hebt om mee te sparren. Je kunt zelf iemand meenemen met wie je dit graag zou doen, of we matchen jou met iemand waarvan wij denken dat het een mooie aanvulling is voor het succes van jouw programma. In de loop van 2020 zal er ook een groep van plm 10 deelnemers starten. 

LOCATIE

Landgoed De Viersprong, in de Zeister bossen in Woudenberg.

INVESTERING: 

Individueel traject € 2.062,50 (excl. 21% btw)

Met 2 deelnemers € 1.850,00 per persoon (excl. 21% btw)

Er zijn veel werkgevers die een dergelijk traject vergoeden, bijvoorbeeld vanuit het scholingsbudget. Ook is het gedeeltelijk aftrekbaar van de belasting.

sfeerimpressie-buiten-6-scaled-scaled.jp
bottom of page