top of page

Mijn weg naar Ondernemerschap

De afgelopen weken ben ik bewust bezig om te kijken naar mijn eigen ervaringen in het 5 stappenplan wat ik ook aanbied in een training. Ik kan natuurlijk wel leuk iets bedenken voor anderen, maar als ik het zelf niet heb doorleefd dan kan ik mij ook onvoldoende inleven in anderen, en zal ik ook niet herkend worden als iemand

die betrouwbaar is om training en coaching mee aan te gaan.Vandaag kwam mijn ondernemerschap in mij op en hoe ik daartoe ben gekomen. Van jongs af aan had ik al veel met vrijheid en doen waar ik echt zin in had. Het nest waar ik in opgroeide zat redelijk vast in regeltjes en hoe het hoort. Mijn vader was militair bij de luchtmacht en mijn moeder was er voor de kinderen en het huishouden. In die tijd was dat heel gebruikelijk om het zo te doen. Het werd zelfs van vrouwen verwacht dat ze stopten met werken als ze trouwden. Voor mij ondenkbaar!


Als kind had ik veel tijd nodig om te aarden in deze wereld. Deed niet aan veel dingen mee. Was een stil en lief meisje wat veel weggaf aan anderen, maar ook door mijn teruggetrokkenheid veel in en om mensen heb gezien. Dat stukje om mensen heen kijken kom ik later nog wel eens op terug. School vond ik stom. Zat er mijn tijd te verdoen vond ik. Deed ook niet mee en ben al vroeg op de middelbare gestopt. Daar maakte ik mijn ouders niet heel blij mee. Kreeg het stempel mee dat ik niet kon leren, beetje dom maar ja, een meisje is toch minder erg. Die kan altijd nog trouwen en kinderen krijgen


Vanaf mijn 24ste heb ik enorme steun gehad van een werkgever waar ik werkte als officemanager. De directeur van deze organisatie werd door de jaren heen mijn mentor. Hij zag mij! Al bij onze eerste ontmoeting zei hij ‘ik zie in jou een echte trainer en coach’ Omdat het een bureau voor ontwikkeling, training en opleidingsbeleid was kwam dat wel goed uit natuurlijk, maar het klopte. Hij hielp mij om voor groepen te staan en ik mocht meelopen in coachings. Ik kreeg daar zo veel energie van en plezier in dat ik ook opleiding ben gaan volgen. Avondschool, weekendschool, het hek was van de dam. Ik wist wat ik wilde en de ene studie volgde na de andere en…. het ging helemaal vanzelf. Hoezo dom??


Ik zag helemaal voor me hoe ik het graag zou willen. Ook in werkzaamheden groeide ik steeds verder. Belangrijke voorwaarden waren en zijn nog altijd voor mij dat ik het liefste in alle vrijheid werk met mensen. Dat je mag zijn wie je bent en dat kunt ontwikkelen wat je echt bij jou past.

Na heel wat omzwervingen in de zorg en hulpverlening kreeg ik een kans om research consultant te worden bij een groot organisatieadviesbureau. Heel wat anders zul je denken, maar het ging om de juiste mensen op de juiste plek te vinden. Het voelde als mijn eerste echte grote mensen baan in een tijd waarin de economie floreerde en de organisatie als vanzelf opdrachten kreeg waar veel geld aan verdient werd.

In de tussentijd had ik een opleiding gedaan ‘stoelmassage op locatie’ Een vriendin had mij gevraagd om dit samen te doen en het leek mij leuk om mensen te helpen met ontspannen.


Uiteindelijk werd ik door collega’s gevraagd of ik de stoelmassage ook eens aan hun wilde geven. Beetje gek vond ik het in eerste instantie wel omdat je dan aan collega’s mag zitten Een paar maanden later werd ik door HRM gevraagd eens te komen praten. De vraag was, zou je stoelmassages op locatie willen gaan geven voor de hele organisatie? Toen 600 medewerkers en iedereen mocht zo vaak komen als ze wilden. Whow!!

Daar moest ik even over nadenken. Wat een aanbod! Maar ik voelde mij niet alleen masseur, ik was toch meer dan dat? Na het nodige nadenken en sparren met 2 vriendinnen die ik kende vanuit mijn opleiding ben ik uiteindelijk met een aanbod gekomen. Het werd Integrale Coaching. Het lichaam liegt nooit. Dus vanuit de stoelmassage mensen ook mogen coachen en daarnaast trainingen gezonde werkdruk en stresspreventie geven.

Dat was oké zei HRM! In no time meerdere stoelmassage masseurs gevonden en we mochten aan de slag vanuit eigen ondernemerschap met een potentieel van 600 deelnemers en we kregen intern een eigen ruimte waar we praktijk hadden. De start van mijn ondernemerschap was geboren!20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page